Gårdsbryggeri

Har sjekket litt rundt ang. dette som omhandler gårdsbryggeri, og det kan se ut som at jeg har en lang og stri tørn i vente når det kommer til arbeid. Her er det nok ingenting som kommer gratis, så en oppbretting av armer er nok det som skal til.

På et forum leste jeg et innlegg hvor en fyr skrev at det å starte opp egen bedrift er en stri tørn – å starte opp en egen bedrift innen nytelsesmidler er en enda striere tørn!

Men hva skal jeg gjøre? Skal jeg bare rulle meg rundt og spille død, eller skal jeg forsøke å lage en knakende god plan som kan tiltrekke seg en investor og imponere en bank? Jeg tenker jeg går for det siste, og setter i gang med denne jobben.

I et av innleggene på et annen forum forteller en som har startet gårdsbryggeri at det tok 3 år fra første søknad ble sendt til han fikk den endelige tillatelsen – da ser det meg at dette virkelig er en prøvelse både i tålmodighet og arbeid. Det er egentlig noe positivt også å lese i innlegget hans: han har klart å få det til sin heltidsjobb, og det er jo akkurat det jeg også vil.

Det er vel lokalitetene som er den aller største utfordringen, og her er det slik at det kreves store vaskbare rom med gode hygieniske standarder – naturligvis. I tilegg er det jo en hel del utgifter som skal betales inn til staten, så her er det om å gjøre å ha økonomien på stell, eller så kan det fort bli krise. Jeg har også lest at hvis man er uheldig å få styggedom i ølet man brygger så må man faktisk betale avgifter på det også – og det er jo helt krise!

Det ser ut til at også mange har opplevd en meget tungrodd prosess når det kommer til dokumentasjon og det å få godkjenninger, så også på dette feltet regner jeg med at hodet må skalles i veggen fra tid til annen.

Nei du, dette blir vanskelig, det er jeg helt sikker på, men jeg kan ikke gi opp riktig ennå.